• Veľkonočné prípravy

    V pondelok 25.3. si prváci spríjemnili vyučovanie pletením korbáčov a maľovaním vajíčok voskovou technikou. Všetci boli veľmi šikovní a nadšení.

  • II. kolo v Detskej futbalovej ligy

    Dňa 22.3.2025 sa chlapci našej školy zúčastnili II. kola Detskej futbalovej ligy v Bratislave na Pasienkoch. V rámci súťaže  spolupracujeme futbalovým klubom FK Slovan Viničné, ktorý chlapcom poskytol výstroj a pomohli aj tréneri.  Mali sme zastúpenie v kategóriách U9, U11,U14, U 16. Chlapci v jednotlivých zápasoch zbierali body do súťaže. Po II. kole sme v hodnotení nasledovne:

    U9 – 1. .miesto

    U11 –  5. miesto

    U14 – 10. miesto

    U 16 – 7. miesto

    Chlapcom blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce do posledného III. kola.

    Touto cestou chceme poďakovať rodičom za pomoc pri zabezpečení dopravy: p. Hablák, p. Schönbeck, p.Havran, p.Csomor, p.Váleková, p. Horváth, p. Kanková ako aj trénerom: U 9 p. Hablák, U 11 p. Csomor, U 14 p. Havran a U16 p. Galamboš.

     

    Viac informácii o tabulke, štatistikách nájdete na: https://www.detskaliga.sk/standings/?leagueId=23&competitionId=318

     

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Týždeň v krajine rozprávok

    V týždni od 11. – 15.3.2024 sa na 1. stupni konal Týždeň v krajine rozprávok. Žiaci 5.B predniesli dramatizáciu textu rozprávky Ako išlo vajce na vandrovku do školského rozhlasu. Triedy na prvom stupni následne spracovali túto rozprávku do rôznych podôb: ilustrácie, maľovaného čítania, komiksu a rozboru. Bol to krásny, čarovne rozprávkový týždeň, v ktorom si žiaci pripomenuli Marec – mesiac knihy.

  • Otvorená hodina pre predškolákov

    Utorok 19.3. 2024 bol pre predškolákov výnimočný. Mali možnosť zasadnúť do lavíc ako naozajstní prváci. Snažili sa odpovedať na rôzne otázky. Ukázali nám, že už poznajú niektoré písmená a čísla. A dnešní prváci sa vrátili do svojich mladších čias a hodinu si vychutnávali hrou v triede materskej škôlky.

  • Hodina deťom

    Vážení kolegovia, milí žiaci,

    zapojte sa i vy, 21. marca 2024, do finančnej zbierky Hodina deťom, ktorá sa bude konať v priestoroch Základnej školy s materskou školou. Zbierku každoročne  organizuje Nadácia pre deti Slovenska.  Cieľom je podpora a pomoc deťom, ktoré sa ocitajú na pokraji chudoby a sociálneho vylúčenia.

    O zbierke nám napísala krátke informačné zhrnutie Mgr. Linda Pašková, špecialistka komunikácie Nadácie pre deti Slovenska:

    „Zbierku Hodina deťom organizuje Nadácia pre deti Slovenska každý rok, už 25 rokov. Výnos z tejto zbierky putuje na podporu a pomoc deťom v jednorodičovských rodinách, pretože Hodina deťom sa zameriava cielene na pomoc deťom, ktoré vyrastajú len s jedným rodičom. Na Slovensku je v súčasnosti takmer 150-tisíc rodičov, ktorí vychovávajú svoje deti ako samoživitelia. Celkový počet detí v týchto rodinách predstavuje viac ako 200-tisíc. Za posledných 8 rokov sa riziko prepadu do chudoby týchto rodín zvýšilo najviac v celej EÚ.

                Tento rok sa zbierka bude realizovať dňa  21.marca, na medzinárodný deň jednorodičov, kedy si celý svet pripomína akou výzvou je pre tieto rodiny zabezpečovať ich fungovanie iba z jedného rozpočtu.“

    Budeme radi, ak sa do zbierky zapojíte, pretože každá pomoc sa počíta!

  • Ponožková výzva

    Vo štvrtok, 21.marca,si svet pripomína Deň Downovho syndrómu. Upriamme svoju pozornosť k tejto genetickej odchýlke a uvedomme si, že byť odlišný je normálne. Preto v rámci tohto dňa , bude aj na našej škole prebiehať tzv. Ponožková výzva! - obuj si ponožky rôznej farby a zapoj sa aj ty!

     

    Výzva prijatá 

  • Beseda

    Dňa 14. marca k nám zavítal zaujímavý hosť. Bol ním hudobník, spevák, moderátor a spisovateľ Branislav Jobus. Predstavil sa svojím literárno - hudobným programom JOBUSOVKY, v ktorom deťom porozprával a spieval o svojich knihách, postavách a vlastných zážitkoch.Spestrením besedy boli jednoznačne jeho piesne so sprievodom vlastnoručne vyrobenej elektrickej gitary z rýľa. Na záver si deti mohli kúpiť jeho knižky s venovaním a podpisom. Bol to super zážitok.

  • Dopravné ihrisko

    Dňa 15.3. 2024 boli prváci na dopravnom ihrisku v Galante. Deti absolvovali teoretickú a praktickú časť. Mali možnosť si vyskúšať jazdu na bicykli a na kolobežke. Vďaka krásnemu slnečnému počasiu si tento deň užili a veľmi sa im to páčilo. Taktiež si vychutnávali aj cestu autobusom.   

     

  • Na hodinách techniky

    Žiaci 7.A. a 8.B. triedy s pani učiteľkou Lenkou Hlavicovou vytvorili takéto pozoruhodné dielka. Najprv batikovali a tvorili oblečenie vlastnej značky. Keďže sa blížia Veľkonočné sviatky, venovali sa aj tejto téme. Nech sa páči, pozrite sa.,

  • Prvouka v 2.A.

    V rámci zážitkového učenia na hodine prvouky, mali druháci "návštevu" Slimákov afrických. 

  • Poďakovanie

  • Lyžiarsky kurz- deň tretí, 15.2.2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz- deň tretí, 15.2.2024.

  • Fidlikanti

    Dňa 12.2.2024 sa škôlkári,  prváci, druháci  a tretiaci zúčastnili výchovného koncertu Fidlikanti.  Prostredníctvom dvoch hudobníkov sa deti naučili názvy rôznych hudobných nástrojov,  tanca a užili si veľa zábavy.  Veríme,  že si okrem vedomostí, odniesli z tohto koncertu aj pekný zážitok. 

  • Lyžiarsky kurz- deň druhý, 13.2.2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz- deň druhý, 13.2.2024.

  • Lyžiarsky kurz-deň prvý,12.2.2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz-deň prvý,12.2.2024.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

       Aj v tomto školskom roku sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 28 recitátorov.

       Súťažili v troch kategóriách a toto sú výhercovia jednotlivých kategórií:

    I. kategória – žiaci 2. – 4. ročníka

    Poézia:

    1. miesto: Leila Absolonová
    2. miesto: Lea Miháliková

    Tomáš Piroška

    1. miesto: Hana Poljovková

    Karolína Čierna

    Próza:

    1. miesto: Tereza Kapitáňová
    2. miesto: Filip Mázor
    3. miesto: Viktória Slocíková

    Matej Licher

     II. kategória – žiaci 5. – 6. ročníka

    Poézia:

    1. miesto: Ema Križanová
    2. miesto: Elizabeth Metesová
    3. miesto: Zuzana Perončíková

    Čestné uznanie poroty získala Michaela Brindzová za prednes vlastnej básne.

    Próza:

    1. miesto: Juliana Horváthová
    2. miesto: Matej Hájovský

    III. kategória – žiaci 7. – 9. ročníka

    Próza:

    1. miesto: Viktor Čierny

       Ďakujeme všetkým súťažiacim za krásny umelecký zážitok.

       Výhercovia v jednotlivých kategóriách budú našu školu reprezentovať v marci v okresnom kole v Modre. Držíme im palce.

                                                                      

  • Školské maratónske hry

    Dňa 7.2. 2024 sa naša škola zapojila do športovej súťaže s názvom “Školské maratónske hry” organizovanej v Pezinku v priestoroch športovej haly SOŠ. Išlo o súťaž v šiestich rôznych športových disciplínach a siedma bola štafeta. Zúčastnili sa tejto súťaže školy z okresov Pezinok a Senec. Konkurencia bola naozaj veľmi silná. Deti sa nevzdali a snažili sa dosiahnuť čo najlepšie výsledky a dotiahli to do konca. Nestačilo to na výhru, ale s dobrým pocitom, že si zacvičili a urobili niečo pre seba sa vrátili do školy.

  • 6. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul PROJEKTY

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Hlavná 292/82
  • Riaditeľ ZŠ s MŠ - Mgr. Jana Chrappová - 0903 460 985
    Zástupca riaditeľa ZŠ - Mgr. Katarína Tichá- 0903 647 309
    Zástupca riaditeľa MŠ - Anna Gažová - 0903 647 317
    Vedúca ŠJ - Marta Orgonová - 0903 647 379
    ŠKD- 0911 400 335

    Pevná linka -
    ZŠ - 033/6476288
    MŠ - 033/6476147
    ŠJ - 033/6476156

Fotogaléria