Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Projekt Hrdá škola

    V rámci projektu Hrdá škola môžete využiť eshop a objednať si oblečenie s logom školy. 

  • ARAKOVO

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ARAKOVO.

    Našu Základnú školu navštívila kontaktná ZOO ARAKOVO s exotickým vtáctvom. Žiaci prvého stupňa mali možnosť priameho kontaktu s papagájmi Ara, Kakadú, Zobákorožec bielochvostý. Papagáje si žiaci mohli pohladkať, vyskúšať nakŕmiť, či posadiť si ich na rameno. Dozvedeli sa, čím sa živia papagáje, odkiaľ pochádzajú, koľko sa dožívajú a aká je starostlivosť o exotické vtáctvo. Žiakom sa papagáje veľmi páčili.

  • Cestovateľská prednáška o Ugande

    Žiaci 5. a 6. ročníka dostali v stredu, 25.10.2023, možnosť pozorovať horské gorily v Ugande. Samozrejme nie priamo, ale prostredníctvom rozprávania cestovateľky Veroniky Kapcovej, ktorá nás navštívila so svojimi zážitkami a fotografiami. Sama precestovala viac ako 80 krajín sveta, napísala 2 cestopisy a práve vychádza aj jej tretia kniha venovaná Južnej Amerike. Našim žiakom porozprávala príbehy z cesty po africkej Ugande, ukázala fotografie savany a jej obyvateľov. Najväčším zážitkom bolo však pozorovanie horských goríl, ktoré sa k nim priblížili na pár metrov. Z tohto stretnutia mala natočených niekoľko videí. Okrem spoznávania živočíchov priblížila našim žiakom aj život ľudí v Ugande. Mnohé pre nás samozrejmé veci sú pre nich veľmi výnimočné, takže táto prednáška mala nie len vzdelávací ale aj výchovný prínos. Veríme, že nás pani Kapcová príde ešte niekedy navštíviť s ďalšími dobrodružstvami zo svojich ciest.

  • Príbeh hudby

     Deň pred jesennými prázdninami si žiaci 3.B a 4.A spríjemnili účasťou na koncerte Pribeh hudby: Tajomstvá ľudského hlasu v SND v Bratislave. Vystupoval zbor Opery SND v spolupráci s Bratislavským chlapčenským zborom. Deti mali krásny kultúrny zážitok.

     

  • Slávnosť svetlonosov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnosť svetlonosov.

    V týždni od 24.októbra do 27.októbra 2023 sa vo vestibule našej školy opäť "stretli" krásne, strašidelné,zvieratkove tekvice. Každý rok sa presviedčame, že fantázia detí a ich rodičov nemá hranice. Ďakujeme všetkým, ktorí si našli čas a spolu s deťmi vytvorili takéto krásne diela.

  • Detská futbalová liga v malom futbale

     

    Dňa 20.10.2023  sa  chlapci  našej školy  v spolupráci  s FK Slovan Viničné zúčastnili na I. kole detskej futbalovej ligy v malom futbale v Bratislave. Súťažili sme v štyroch kategóriách U 9,U 11,U 14 a U 16. Prvý krát sa na súťaži zúčastnili chlapci v U 9, ktorí vyhrali všetky zápasy.

    Našu školu reprezentovali:

    U 9: M. Hablák, M. Schönbeck, M.Jančura, E.Mázor, M.Štvrtecký, S.Uličný, A.Kapsdofer

    U11: J.Noskovič, L. Pastír, M. Tichý, V. Csomor, J. Hraška, T. Šindler, M. Válek, T. Madaj

    U 14: M. Havran, M. Horváth, A.Noskovič, J. Hruška, Š. Hollý, M. Horváth, P. Ančic, T. Rigaň, L. Kobza

    U 16: M.Belanský, D. Galba, A. Virgovič, D. Vanda, D. Madaj, D. Tomášek.

    Futbalové  zápasy  viedli futbalovými tréneri  FK TJ Viničné: J. Hollý, p. Havran,

    p. Csomor,  p. Galamboš, p. Hablák.

     

    ĎAKUJEME chlapcom za vzornú reprezentáciu školy.

    ĎAKUJEME  rodičom, ktorí chlapcom zabezpečili dopravu:  p. Vandová,

    p. Kanková, p. Váleková, p. Hablák, p. Havran, p. Csomor, p. Schönbeck p.Galamboš.

     

    Ďalšie dva turnaje sú naplánované na budúci rok.

    Viac si v krátkom čase môžete pozrieť na stránke:  https://www.detskaliga.sk/?leagueId=33&competitionId=265

     

     

     

  • Súťaž o najkrajšiu tekvicu

  • TÝŽDEŇ ZDRAVIA

    Do fotogalérie bol pridaný nový album TÝŽDEŇ ZDRAVIA

    ( 16.10.-20.10.2023 )

    Už po niekoľkýkrát sa v našej škole konal Farebný týždeň zdravia. Pani učiteľky a žiaci sa obliekali počas celého týždňa do farieb jesene. V triedach sa rozprávali o význame zdravého stravovania, o pitnom režime, pohybe a relaxácií. Deti si nosili chutné desiate. Ovocie a zeleninu ochutnávali počas celého týždňa. Sladké nápoje  vymenili za čistú vodu. Ako každý rok boli všetky triedy aktívne a celý prvý stupeň spájala snaha urobiť niečo pre svoje zdravie. Týždeň bol pre žiakov plný poznatkov a vedomostí, ale aj zdrojom pekných zážitkov a zábavy.

  • JABLKOVÉ HODOVANIE

    Dňa 7.10.2023 sa pod záštitou Malokarpatského osvetového strediska v Modre uskutočnilo Jablkové hodovanie. Predajné stánky boli umiestnené aj na školskom dvore našej základnej školy. Do predaja rôznych výrobkov a dobrôt z jabĺk sa zapojili žiaci našej školy za pomoci rodičov a vyučujúcich. Výnos z predaja žiaci použijú na organizáciu aktivít v rámci svojich tried a časť venujú na podporu Kamilka, ktorý bojuje so zdravotnými problémami.

    Príjemnú atmosféru celého podujatia podporilo skvelé počasie, sprievodné aktivity v podobe maľovania na tvár, pletenia náramkov, tvorivého stánku s možnosťou kresby na textil.

    Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým zúčastneným,  rodičom, ktorí pomáhali s prípravami aj predajom, učiteľom, ktorí namotivovali svojich žiakov k tvorbe a účasti na podujatí, zástupcom z obce, ktorí pomáhali s organizáciou, pani Somorovskej, ktorá zabezpečovala jabĺčka, propagáciu a samotnú organizáciu.

    Verím, že sme založili novú tradíciu, ktorá bude spájať všetkých aktérov našej školy, teda žiakov, učiteľov, rodičov a taktiež obec.

  • Európsky týždeň športu

    V rámci Európskeho týždňa športu si vybrala aj naša škola svoj deň.Bol to štvrtok  28.9. 2023.V tento deň sme sa snažili urobiť niečo pre seba a pre svoje zdravie. Po prvej vyučovacej hodine, ktorá bola venovaná rozhovorom o bezpečnosti, sme sa presunuli na školské multifunkčné ihrisko, kde sa oficiálne otvoril tento športový deň. Žiaci 1., 2. a 3.ročníkov absolvovali pripravené stanovištia, pričom žiaci 6. ročníka boli priradení ako dozor k daným stanovištiam. Po absolvovaní všetkých 15 stanovíšť sme sa všetci opäť stretli na vyhodnotení a získali sme sponzorsky od p. Mackovej zdravú odmenu v podobe hrozna. Za túto odmenu ďakujeme.

    Ani sme sa nenazdali a čas uplynul a s dobrým športovým pocitom sme sa tešili, že sme urobili niečo pozitívne pre svoje zdravie.  

  • Týždeň zdravia

    Už niekoľko rokov prebieha v našej škole, pre žiakov prvého stupňa,  v mesiaci október Farebný týždeň zdravia . I tento rok sa deti  budú mať možnosť obliecť do farieb jesene. Urobiť si v triede výstavku ovocia a zeleniny. Počas celého týždňa budú ochutnávať ovocie a zeleninu, nosiť si zdravú desiatu a rozprávať sa , okrem iného,  aj o dôležitosti pitného režimu.

     

  • PRÁCE ŽIAKOV NA HODINÁCH TECHNIKY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album PRÁCE ŽIAKOV NA HODINÁCH TECHNIKY.

     

  • Didaktické hry

    V stredu 20.9.2023 sa deti zúčastnili jesenných didaktických hier.

  • Keramika

    Zdieľame odkaz od p. Raždíka.

  • Máš dosť životov?

    Milí žiaci,

    dnes ráno ste si mohli všimnúť, že na chodbách a v triedach pribudli nálepky s textom "Máš dosť životov?". Nálepky obsahujú QR kód, ktorý ste mali možnosť si naskenovať mobilným telefónom (ak ste tak neurobili, môžete tak spraviť mimo vyučovacieho času - pred a po vyučovaní). Po naskenovaní sa vám zobrazí pútavá stránka pripravená OZ IPečko k príležitosti Svetového dňa prevencie samovrážd - 10.9., kde sa dozviete o možnosti bezplatnej a anonymnej psychologickej pomoci poskytovanej nonstop online a aj offline. Tiež tam nájdete pútavé video od Selassieho a príbehy mladých, ktorí sa tiež rozhodli nebyť na to sami. 

    V živote nás stretnú rôzne situácie a nie vždy je ľahké o tom hovoriť alebo vyhľadať pomoc. Je pre nás dôležité, aby ste mali vždy možnosť sa na niekoho obrátiť a nezostávali v ťažkostiach osamote. 

  • Nekupuj, ale vymeň!

    S radosťou Vás pozývame na výmennú burzu, ktorá sa uskutnoční v ZŠ Na bielenisku, v Pezinku. Výmena tovaru a oblečenia podporuje udržateľný spôsob života tým, že pomáha znížiť odpad a spotrebu nových zdrojov. Okrem šetrnosti a udržateľnosti je výmenná burza skvelou príležitosťou stretnúť nových ľudí, budovať vzťahy a komunikovať s ľuďmi, ktorí majú podobné záujmy. Preto neváhajte a zapojte sa! 

  • Beseda o piatej

    Malokarpatská knižnica v Pezinku 14. septembra privíta Veroniku Homolovú Tóthovú, spisovateľku a dokumentaristku. Natočila viac ako 70 reportáží na tému nacistické peklo a komunistické väzenie a 15-dielny cyklus dokumentárnych filmov s názvom Neumlčaní. Čitatelia ju poznajú ako autorku kníh Mama milovala Gabčíka a Mengeleho dievča. 

  • Slávnostné otvorenie školského roka

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 04.09.2023.

     

    Žiakov 2. – 9. ročníka privítame vo svojich triedach cez školský rozhlas o 8,00 hod.

    Prváčikov privítame o 8,30 hod. na školskom dvore.

     

    Materská škola je v riadnej prevádzke od 04. 09. 2023 v čase od 6,30 hod. do 17,00 hod.

    ŠKD bude v prevádzke od utorka 05.09.2023 pre prihlásených žiakov 1.- 5. ročníka v čase od 6, 30 hod. pred vyučovaním a do 17,00 hod. po vyučovaní.

    ŠJ bude v prevádzke od utorka 05. 09. 2023.

    Od stredy 06. 09. 2023 do piatku 09. 09. 2023 v škole prebieha školské vyučovanie podľa upraveného rozvrhu hodín:

    Žiaci 1. – 4. ročníka majú denne 4 vyučovacie hodiny.

    Žiaci 5. – 9. ročníka majú denne 5 vyučovacích hodín.

     

    Tešíme sa na stretnutie.  

     

    Vo Viničnom 30. 08. 2023                                                     Mgr. Jana  Chrappová

                                                                                                    riaditeľka ZŠ s MŠ

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Hlavná 292/82
  • Riaditeľ ZŠ s MŠ - Mgr. Jana Chrappová - 0903 460 985
    Zástupca riaditeľa ZŠ - Mgr. Katarína Tichá- 0903 647 309
    Zástupca riaditeľa MŠ - Anna Gažová - 0903 647 317
    Vedúca ŠJ - Marta Orgonová - 0903 647 379
    ŠKD- 0911 400 335

    Pevná linka -
    ZŠ - 033/6476288
    MŠ - 033/6476147
    ŠJ - 033/6476156

Fotogaléria