Navigácia

  • KARNEVAL

    Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL .

    Dňa 2.2.24. sa deti prvého stupňa zabávali na triednych karnevaloch. Opäť sa stretli princezné, akční hrdinovia, zvieratká...Bol to veselý deň.

  • YPSILON

    Dňa 1. februára sa v jedálni stretli žiaci, ktorí majú radi slovenčinu. Zapojili sa do celoslovenskej súťaže „ Ypsilon - slovina je hra „ a dnes boli odmenení - diplomom, perom a najúspešnejší aj vecnou cenou s logom súťaže. Šťastie v žrebovaní z najúspešnejších súťažiacich mala Viktória Slocíková z 3.B, ktorá získala aj fitnes náramok. Naša malá škola sa v dosiahnutej úspešnosti (vo svojej kategórii) umiestnila na krásnom 13.mieste v rámci Slovenska. Všetkým gratulujeme!

  • Tútorské čítanie v MŠ

    Tútorské čítanie v materskej škôlke začali žiaci z 5.A. v triede Hviezdičiek. Predškolákom čítali zdramatizovanú rozprávku  " O červenej sliepočke ".

  • Hrdá škola v 5.B triede

    Žiaci sa na deň so spoločenskými hrami pripravili dôkladne. Hrali sa v menších i väčšíh skupinkách... 

  • Hrdá škola

    Ziaci 3.A .a 3.B.triedy opakovali učivo v skupinách, takouto hravou formou. 

  • Telesná výchova - korčuľovanie

    V týždni od 15. do 18. januára boli vynikajúce podmienky na spestrenie a doplnenie hodín telesnej výchovy o korčuľovanie na miestnom rybníku. Niektorí hrali hokej, iní sa zdokonalovali v korčuľovaní v rytmoch hudby. Boli i takí, ktorí korčuľovali po prvýkrát a veru urobili veľké pokroky. Už teraz sa tešíme na ďaľšiu sezónu.

  • Biologická olympiáda

    Vo štvrtok 11.1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády „kategórie C“ pre 8. a 9. ročník.

    Súťažilo sa :

    1. teoreticko-praktická časť

    2. projektová časť

    Výsledky teoreticko - praktickej časti:
    1. miesto: Viktória Hodálová 8.A - 55,25 bodov
    2. miesto: Filip Lintner 8.B - 47,5 bodov
    3. miesto:  Alexandra Baričičová 8.B - 45,25 bodov
    4.miesto: Rebeka Škrípová 8.B - 45 bodov
    5.miesto: Amália Vídenská 8.A - 44,25 bodov
    6.miesto: Sofia Sotáková 8.B - 42,75 bodov
    7.miesto:Jakub Šebo 8.B 39,5 bodov
    8.miesto: Júlia Karpinská 8.B - 35,75 bodov

    Výsledky projektovej časti:

    Zvíťazila Hanka Horváthová 8.B – obhájila prácu: MLIEČNE BAKTÉRIE s počtom 51 bodov.

    Všetci súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi.

    Do okresného kola biologickej olympiády kategórie C postupujú:

    Teoreticko-praktická časť: Viktória Hodálová z 8.A triedy a Filip Lintner z 8.B triedy.

    Projektová časť: Hanka Horváthová z 8.B triedy.

     

    Všetkých súťažiacim BLAHOŽELÁME a postupujúcim držíme palce v okresnom kole.

  • 7 kozliatok

    V stredu 13.12.23. k nám do ŠKD zavítalo divadlo "Oscar " so svojou rozprávkou " O siedmich kozliatkach ". 

  • PROJEKT „BUNKA“

    Žiaci  6.A  sa na hodinách  Biológie zapojili do projektu :"BUNKA". 

    Malú,  ale veľmi dôležitú stavebnú a funkčnú jednotku všetkých živých organizmov kreatívne vyhotovili v podobe zaujímavých modelov Modely bunky zhotovili z rôznych materiálov – lego, bavlnky, papier, umelá hmota, plastelína, bublinková fólia. Prvý krát bola napečená aj  koláčová jedlá bunku na ktorej sme si pochutili po odprezentovaní modelov bunky. Nápadité, kreatívne modely buniek sme fotograficky zdokumentovali.

  • Vianočné stromčeky

    Do fotogalérie Práce žiakov ...  boli pridané nové fotografie. Pozrite si ich..

  • 7. 12. 2023

    Aktualizovali sme modul PROJEKTY

  • Exkurzia

    Dňa 28.novembra 2023 sa žiaci 4.A. a 4.B. triedy zúčastnili exkurzie do Hvezdárne a planetária M.R. Štefánika v Hlohovci.

  • Vianočná výzva

    Vianočné sviatky sa spájajú s pokojom, láskou, pohodou a to predovšetkým v kruhu rodiny. Obyvateľom domovov sociálnych služieb už 6 rokov prispieva k týmto pocitom aj široká verejnosť prostredníctvom kampane "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Tento rok sa chceme zapojiť aj my s našimi žiakmi. Ak vám to teda okolnosti umožňujú a máte záujem, pripravte a naplňte doma s deťmi krabice podľa návodu, ktorý je v priloženom plagáte a prineste ich do školy do štvrtku, 30.11.2023 (ak ste ešte nedostali iné pokyny od triednej pani učiteľky). Odovzdať ich môžete u triednej pani učiteľky, prípadne u pani zástupkyne.  Po dohode s koordinátorkou projektu pre okres Pezinok ich odvezieme na zberné miesto. 

    V mene seniorov vopred ďakujeme za každý príspevok! 

  • Bábkové divadlo v Pezinku

    V mene Malokarpatského múzea v Pezinku Vás srdečne pozývame na jedinečné divadelné predstavenie, ktoré sa bude odohrávať v historických pivniciach zo 17. storočia. 

  • Technika

    Do albumu Práce žiakov .... boli pridané fotografie žiakov 7.A. a 8. B. triedy. Tentoraz vyrobili stojany na fotografie. Nech sa páči pozrite si fotogalériu.

  • Výmenná burza hračiek

     V dňoch od 10.11. do 16.11.2023 prebiehala medzi triedami 3.A a 3.B burza hračiek prostredníctvom inzerátov. Každý žiak napísal inzerát, čo by chcel darovať alebo vymeniť a pripol ho na nástenku v škole. Počas celého týždňa si tak žiaci čítali inzeráty, vymieňali a darovali rôzne veci. Použité hračky tak získali nových majiteľov, ktorým môžu naďalej robiť radosť.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Projekt Hrdá škola

    V rámci projektu Hrdá škola môžete využiť eshop a objednať si oblečenie s logom školy. 

  • ARAKOVO

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ARAKOVO.

    Našu Základnú školu navštívila kontaktná ZOO ARAKOVO s exotickým vtáctvom. Žiaci prvého stupňa mali možnosť priameho kontaktu s papagájmi Ara, Kakadú, Zobákorožec bielochvostý. Papagáje si žiaci mohli pohladkať, vyskúšať nakŕmiť, či posadiť si ich na rameno. Dozvedeli sa, čím sa živia papagáje, odkiaľ pochádzajú, koľko sa dožívajú a aká je starostlivosť o exotické vtáctvo. Žiakom sa papagáje veľmi páčili.

  • Cestovateľská prednáška o Ugande

    Žiaci 5. a 6. ročníka dostali v stredu, 25.10.2023, možnosť pozorovať horské gorily v Ugande. Samozrejme nie priamo, ale prostredníctvom rozprávania cestovateľky Veroniky Kapcovej, ktorá nás navštívila so svojimi zážitkami a fotografiami. Sama precestovala viac ako 80 krajín sveta, napísala 2 cestopisy a práve vychádza aj jej tretia kniha venovaná Južnej Amerike. Našim žiakom porozprávala príbehy z cesty po africkej Ugande, ukázala fotografie savany a jej obyvateľov. Najväčším zážitkom bolo však pozorovanie horských goríl, ktoré sa k nim priblížili na pár metrov. Z tohto stretnutia mala natočených niekoľko videí. Okrem spoznávania živočíchov priblížila našim žiakom aj život ľudí v Ugande. Mnohé pre nás samozrejmé veci sú pre nich veľmi výnimočné, takže táto prednáška mala nie len vzdelávací ale aj výchovný prínos. Veríme, že nás pani Kapcová príde ešte niekedy navštíviť s ďalšími dobrodružstvami zo svojich ciest.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Hlavná 292/82
  • Riaditeľ ZŠ s MŠ - Mgr. Jana Chrappová - 0903 460 985
    Zástupca riaditeľa ZŠ - Mgr. Katarína Tichá- 0903 647 309
    Zástupca riaditeľa MŠ - Anna Gažová - 0903 647 317
    Vedúca ŠJ - Marta Orgonová - 0903 647 379
    ŠKD- 0911 400 335

    Pevná linka -
    ZŠ - 033/6476288
    MŠ - 033/6476147
    ŠJ - 033/6476156

Fotogaléria